Mullnet kompost - kombinera kompostering och odling

Enklare kan det inte bli!

-Självskötande kompostering
-Inget grävande eller omflyttande av material
-Inget behov av extra gödsling
-Färre angrepp av skadedjur
-Perfekt att odla i och mer ergonomiskt än att odla på marken

Mullnet är väl beprövad efter mer än 15 års användning. Komposteringen sköter sig själv och du behöver aldrig gräva om, bara tillsätta nytt material.


1: Lägg dagstidningar eller wellpapp på gallret och fyll på med trädgårdsavfall
2: Vänta
3: Färdig jord faller ner, klart!

Bruksanvisning

Fast låg frakt från: 295:-

Längd, bredd, höjd i cm: 120x120x87
Volym: 780 liter
Vikt: ca. 50kg


Vanliga frågor


Hur kommer maskarna dit? Mullnet står ju på ben ovan mark?

Maskarna kommer dit av sig själva. Om man vill kan man hjälpa till genom att flytta dit maskar. När man tar ut jord under gallret kan man med fördel låta lite jord vara kvar i mitten för att bilda en passage för maskarna.


Är det bra att odla i kompost?

Det finns flera fördelar. All näring till växterna finns ju redan så ingen extra gödsling behövs. Vi har även märkt att det blir mindre angrepp av skadeinsekter genom att odla i komposten.


Kommer sniglar in i Mullnet?

Sniglar är svåra att skydda sig mot men risken minskar då Mullnet står ovan mark. Tänk dock på att snigelägg kan komma dit med material som läggs på komposten.


Var i trädgården är bästa placeringen av Mullnet?

Soligt läge gör att jorden torkar ut fortare och får då maskarna att ge sig av. Men lugn! Dom kommer tillbaka igen vid regn.

Odlar man i Mullnet kan det däremot vara en fördel med mycket sol men såklart går förmultningen fortare om komposten är lagom fuktig. Halvskuggigt läge kan vara en bra kompromiss om man både vill odla och ta jord underifrån.


Behöver man måla Mullnet?

Galler och ben kan målas om så önskas, men många tycker att det ser bättre ut med lite ytrost som bildas över tid. Träkragarna kan med fördel målas för en längre livslängd och ett trevligare utseende.


Behöver man täcka Mullnet?

Vi har aldrig täckt vår egen Mullnet, vädret får till största del bestämma fuktigheten. Risken att den blir för våt är minimal eftersom att överskottsvattnet kan passera genom hela komposten. Blir den för torr stannar processen av men kommer igång igen när det regnar.